Sint Lucas Masters 2023-2024
Soft Fascination

Soft Fascination

Léopoldine Balis

Autonomous Context  2023-2024

Soft Fascination invites you in to the serene world of nature where mind, body and environment connect through meditative walks. The resulting cyanotypes capture the essence of these moments and nurture a deeper connection with the natural world.

Soft Fascination nodigt je uit in de serene wereld van de natuur, waar geest, lichaam en omgeving samenkomen tijdens meditatieve wandelingen. Deze combinatie creëert ruimte voor zelfreflectie en bewustzijnsverkenning. Ik heb ervoor gekozen om dit proces met anderen te delen en hen de kans te geven om hun geest en lichaam opnieuw te verbinden met de natuur.

Door ons te laten leiden door visuele waarnemingen en ons te verbinden met de omgeving aan de hand van mantra’s, creëren we een persoonlijke en gezamenlijke ervaring. De resulterende cyanotypes dienen als reflecties waarbij de nadruk ligt op het delen van deze ervaring en het bevorderen van zelfinzicht en verbondenheid met de natuurlijke wereld om ons heen. Hierdoor maken we onze innerlijke wereld visueel en deelbaar.

De diepe blauwtinten benadrukken de stille kracht van natuurlijke elementen en nodigen de kijker uit om stil te staan bij de schoonheid die ons omringt. Met dit project wil ik niet alleen individuen inspireren, maar ook bijdragen aan een grotere bewustwording van het belang van een duurzame relatie met onze omgeving.