Sint Lucas Masters 2023-2024
Around the World in 72 Days

Around the World in 72 Days

Kamilla Isalieva

Applied Context  2023-2024

A visual diary interpreted through essential fragments and highlights of Nellie Bly's travels, inspired by her book "Around the World in Seventy-Two Days," published in 1890.

Een visueel dagboek, geïnspireerd door het boek van de 19de-eeuwse Amerikaanse journaliste en reizigster Nellie Bly, "Around the World in 72 Days", waarin ik de fragmenten en hoogtepunten van de wereld door haar ogen laat zien. Voor dit project heb ik gekozen voor een niet-letterlijke visuele interpretatie om haar reis uit te beelden. Door een afwisseling van verschillende stijlen wilde ik de diversiteit haar bestemmingen en reizen in het algemeen vastleggen.

Het bijzondere was dat Nellie Bly in haar tijd de eerste vrouw was die solo de wereld rondreisde en dit vastlegde in haar boek. Omdat dit verhaal inmiddels wat verouderd is, wilde ik het weer aantrekkelijk maken door het te vertalen naar een visueel en illustratief boek, waarbij de focus ligt op de beelden in plaats van de tekst. Hiermee hoop ik het verhaal nieuw leven in te blazen, het toegankelijker te maken voor een nieuwe generatie en jonge mensen aan te moedigen meer te gaan reizen.